leukocyty MXD

Home
niech nie będzie spokojnie
 

Temat: wyniki badań - prosiłbym o interpretację
MCV-89 MCHC-34.1 MCH-30.3 RDW-14.5 PLT-171 MPV-12.7 NEUT-1.9 NEUT-56.6 LYMPH-1.3 LYMPH-37.3 MXD-0.2 MXD-6.1 Mocz - osad leukocyty 4-8
Źródło: topranking.pl/1849/wyniki,badan,prosilbym,o,interpretacje.php



Temat: Prośba o rzucenie okiem na wyniki badań.
2.5X10(3) MXD# 0.7X10(3) NEUT# 5.7X10(3) RDW 12.3% PDW 13.0 MPV 10.1 P-LCR 26,8% Chemia krwii wszystko w normie oprócz: Trójglicerydy 190 Mocz: sg 1.025 leu neg nit neg ph 5 ery neg pro neg glu neg asc neg ket neg ugb norm bil neg inne bakterie - licz. slub obfity leukocyty 5-10 w p.w.   Niestety, ale ja z tego nic nie...
Źródło: topranking.pl/1851/prosba,o,rzucenie,okiem,na,wyniki,badan.php


Temat: wyniki
u Ciebie to MXD% czyli udział procentowy eozynofili i bazofili.Wynik jest wysoki (nawet bardzo) i dlatego powtórzyłbym go (może to być błąd lab.)Wartości te sa podwyższone w chorobach alergicznych, niektórych ch.skóry i zak.pasożytniczych.Jaką masz ilośc leukocytów?
Źródło: topranking.pl/1851/wyniki.php


Temat: Limfocytoza
... #LYM (4,9), a obniżoną #MXD(0,0) i %MXD, przy prawidłowej ilości ogolnej leukocytów(9,0). Czyli co? Wskazywałoby to na jakieś ostre zakażenie wirusowe? Na toksoplazmoze powtórzyłam w tym samym czasie badania- negatywne, temperatura...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,25856970,25856970,Limfocytoza.html


Temat: interpretacja wyników badań
interpretacja wyników badań Witam i proszę o ocenę wyników badań mojej 4,5-letniej córki. Dziecko nie choruje, ma powiększone węzły chłonne i zmiany skórne alergiczne. leukocyty 7,9 erytrocyty 4,95 hgb 13,1 hematokryt 40,1% MCV 81 MCH 26,5 MCHC 32,7 płytki krwi 243 anizocytoza erytrocytów 14,9% LYM% 64,0% (38-60) MXD% 14,1% NEU% 21,9% (27-51,0) LYMPH 5,1 MXD 1,1 NEUT 1,7 RDW-SD 37,7 (39-52,5) PDW...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93098256,93098256,interpretacja_wynikow_badan.html


Temat: Badanie ogólne moczu było
Badanie ogólne moczu było robione 25.09 a teraz sam posiew. To wyniki z 25.05: Morf.krwi leukocyty LYMPH% 69.1% MXD% - NEUT% - LYMPH 5.5 x10^3/ul MXD - Neut - Hematokryt 34% ... 0.061 g/l glukoza nie wykryto azotyny nie wykryto urobilinogen w normie bilirubina nie wykryto ketony nie wykryto erytrocyty nie wykryto Osad metodą mikroskopową nabłonki płaskie pojedyncze leukocyty 3-5 w p.w bakterie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101220379,101220379,Badanie_ogolne_moczu_bylo.html


Temat: prosze o interpretację wyników badan
-norma krew w mocz.-norma przejrzystośc -przejrzysty barwa- wodojasny nabłonki-wielokątne-pojedyncze wpw. leukocyty -poj.wpw.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103615339,103615339,prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Prośba o interpretacje wyników...
% LYM% 78,0 % MXD% 7,0 % NEU% 15% RDW-SD 33,8 Fosfaraza alkaliczna 199 IU/I Wapń 10,71 mg/dl Fosfor nieorganiczny 4m62 ng/dl AST 88,20 IU/I ALT 49,3 U/I Białko C-reaktywne (CRP)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103775315,103775315,Prosba_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: proszę o interpretację wyników
proszę o interpretację wyników Witam serdecznie pani Doktor bardzo proszę o interpretację wyników Leukocyty 5,4 (401-10,9) erytrocyty 4,03 (3,4-5,2) Hemoglobina 10,7 (10,6-14,8) Hematokryt 30,5 (28,0-41,0) MCV 75,7 MCHC 35,1 płytki krwi lym% 56,6 mxd% 13,5 (norma do 12) neu% 29,9 lym# 3,1 mxd# 0,7 neu# 1,6 (norma od 2) neutrofile pałeczkowate 2 neutrofile segmentowane 28 (norma od 45) granulocyty kwasochł. 2 monocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,104417229,104417229,prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: analiza krwi i moczu u 2,5 latki
6,0 osad moczu: nabłonki płaskie - pojedyncze w preparacie leukocyty 0-2 w polu widzenia Samopoczucie dziecka dobre, bez niepokojących objawów. Jedynie od 2 tygodni bardzo często pociera dłonią okolice oczu i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72617031,72617031,analiza_krwi_i_moczu_u_2_5_latki.html


Temat: tężyczka?
LIMFOCYTY 9,2#[-] NEUTROCYTY 2,6 [-] MXD 0,6 [-] RBC 3,97 mln/uL [3.7-3.3]N hemoglobina 11,6g/dL [10.7-13.1]N ; hematokryt 34% [32-41]N MCV 85 fL [80-100] MCH 29,2 pg [28-34]N MCHC 34,1g/dL [32-37]N RDW CV 12% [11,5-16]N ; płytki krwi 408tys/uL [150-400] H PDW 11,4 fL[-]; MPV9,3fL[-] PLCR 20,5 [-] MOCZ BADANIE OGOLNE SG 1.003 [1,015-1,030]L; białko nie wykryto bilirubina nie wykryto; leukocyty nie wykryto;...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80213733,80213733,tezyczka_.html


Temat: Przedłuzająca się anemia u 9 mies dziecka.
Hemoglobina 10,7 Hematokryt 33,3 % MCV 82,8 fl MCH 26,6 PG MCHC 32,1 G/DL Płytki 385 x10 LYM% 60,8 MXD% 7,0 NEUT% 32,2 RDW-SD 39,7 fl RDW-CV 12,2 % PDW 11,3...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83095805,83095805,Przedluzajaca_sie_anemia_u_9_mies_dziecka_.html


Temat: ??? Prosze o poradę- anemia ???
10,7 Hematokryt 33,3 % MCV 82,8 fl MCH 26,6 PG MCHC 32,1 G/DL Płytki 385 x10 LYM% 60,8 MXD% 7,0 NEUT% 32,2 RDW-SD 39,7 fl RDW-CV 12,2 % PDW 11,3 fl...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83127858,83127858,_Prosze_o_porade_anemia_.html


Temat: Pytanie - 10 letnia dziewczynka
mikolaj_danko napisał: > Możesz przytoczyć wynik morfologii i rozmazu leukocytów? Bólów brzucha, głowy, > biegunek, zaparć nie obserwujecie u małej? Jak długo to trwa? Czy stny podgorac > zkowe (37,5) są ... pg MCHC 32,6 g/dl PLT 278 x 103/ul Lym % 38,1% Lym 2,5 x 103/ul MXD i NEUT nie były oznaczone, po podobno "aparat nie chwycił". jest tylko T2 (???) RDW...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75196939,75196939,Pytanie_10_letnia_dziewczynka.html


Temat: wyniki badań
(mam zaznaczone że za mało) wyniki z moczu są dobre prócz leukocyty 4-8 bakterie pojedyncze nabłonki płaskie i okrągłe pojedyncze kreatynina 26umol/l mocznik 5.2mmol/l czy te wyniki z krwi są ok?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76077508,76077508,wyniki_badan.html


Temat: Gdy leukocyty spadają...
Leukocyty 2,7 (4-10) Limfocyty LYM 1,2(1-4) Monocyty,eozynofile,bazofile MXD 0,4% Neutrofile NEU 1,1 (1,8-8) Odsetek limfocytow 44,5% Odsetek monocytow,eozynofilow,bazofilow 16,4% Odsetek neutrofilow 39,1% Mikroskopowa ocena rozmazu: Neutrofile 41,0% (50-70) Eozynofile 4,0% (0-4)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,78470530,78470530,Gdy_leukocyty_spadaja_.html


Temat: 3 letni synek borelioza czy in swinstwo?
Witam Synek ma zapalenie oskrzeli a to jego wyniki badan WBC-leukocyty 3,3 tys/ul N: [4,4-11,3] HGB-hemoglobina 11,3 g/dl N: [14-17,5] HCT-hematokryt 36% N: [40-52] MCV 79,8fl N: [80-96] MCH 25,1 pg N: [28-33] MCHC 31,4 g/100 N: [33-36] plytki krwi PDW 9,6 fl N: [11,5-14,5] MPV 8,2fl N: [9-13] P-LCR 12,1% N: [13-43] rozmaz LYMPH% 47,6% N: [25-40] MXD% 22,3% N: [1-12]...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49179,87304131,87304131,3_letni_synek_borelioza_czy_in_swinstwo_.html


Temat: roni
WBC-3.4 MCV-89 MCHC-34.1 MCH-30.3 RDW-14.5 PLT-171 MPV-12.7 NEUT-1.9 NEUT-56.6 LYMPH-1.3 LYMPH-37.3 MXD-0.2 MXD-6.1 Mocz - osad leukocyty 4-8
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,36315142,36315142,roni.html


Temat: Białko w moczu u 3-latki
Bardzo dziękuję za poświęcony czas, jestem ogromnie wdzięczna... Dzisiejsze wyniki mocz:nie było białka,pH5,SG 1.015 osad:17-25 leukocyty, skup. leukocytów po12-15-21 w skup. poj. nabł. pł., poj. nabł okr. ,0-1-2erytr. św. w p w poj. nabł. nerk. w preparacie krew: WBC-11,3 RBC-5,1 HGB-13,9 HCT-40,8 MCV-80 MCH- 27.3 MCHC-34.1 PLT-345 LYM-43.5% MXD-13.4% NEUT-43.1% LYM#-4.9 MXD#-1.5 NEUT#- 4.9 RDW-12.8% PDW-10.3 MPV-8.6 P-LCR-14.9%. Poziom kreatyniny w sur....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12288943,12288943,Bialko_w_moczu_u_3_latki.html


Temat: Badanie krwi - co to PCT a co MXD
... obniżona?) MXD: prostsze aparaty hematologiczne potrafią dzielić leukocyty na podstawie wielkości: na granulocyty - gran (duże), limfocyty - lym (małe) oraz na komórki pomiędzy małymi a dużymi, czyli średnie, mieszane -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,18016840,18016840,Badanie_krwi_co_to_PCT_a_co_MXD.html


Temat: mogę prosić o interpretację wyników morfologii?
mogę prosić o interpretację wyników morfologii? wszystko jest na dolnej granicy normy, więc dobrze chyba nie jest: leukocyty: 5 erytrocyty: 4,32 hemoglobina: 12.6 hematokryt: 36.3 MCV: 84 MCH: 29,2 MCHC 34,7 RDW-SD 37,3 PLT - płytki krwi: 226 tys/uL PDW: 11 MPV: 9.4 P-LCR: 21.3% LYMPH%: 36,2% MXD%: 10,1% NEUT%: 53.7% LYMPH wart. b.: 1.8 tys. /uL MXD wart. b.: 0,5 tys/uL...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,22895487,22895487,moge_prosic_o_interpretacje_wynikow_morfologii_.html


Temat: wyniki morfologii i moczu poza normą
wyniki morfologii i moczu poza normą witajcie! jestem w 7tc i odebralam wlasnie wyniki morfologii i moczu, ktore mnie zaniepokoily. oto one: MXD% % 2 Norma: 3 - 12 NEUT% % 77 Norma: 45 - 70 Mocz: Leukocyty (m) leuk./?l 500 Przejrzystość mętny + liczne fosf.bezp. czy ktoras z Was umie je zinterpretowac? czy moga wskazywac na silna grzybice? czy stanowia zagrozenie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,74266173,74266173,wyniki_morfologii_i_moczu_poza_norma.html


Temat: wyniki morfologii i moczu poza normą
Jeśli chodzi o krew, to jest w niej troszkę więcej neutrofili - mogą wskazywać na jakąś reakcję zapalną w organizmie. Najpewniej zakażenie dróg moczowych, na co wskazują leukocyty i zmętnienie moczu. Na MXD nie patrz, dla Ciebie ważne jest RBC (lub ery), WBC (leu), Hgb (Hb), Htc (Ht), Plt, ewentualnie MCV. Z wynikami idź do lekarza, przyda się posiew moczu i antybiotyk....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,74266173,74266173,wyniki_morfologii_i_moczu_poza_norma.html


Temat: Morfologia krwi - wyniki
witam moja coreczka urodzila sie 1.10.2002 i niedawno robilam jej badania krwi i moczu tzn.14.10.2003 leukocyty 12,3tys norma 4,0-10,0 limfocyty 7,9tys. MXD(eo,bazo,mono)1,5 tys . neutrofile 2,9 tys.norma erytrocyty 5,1mln K:4,0-5,2 M:4,5-6,0...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,8886223,8886223,Morfologia_krwi_wyniki.html


Temat: interpretacja morfologi.Pilne
interpretacja morfologi.Pilne prosze mi pomoc z wynikami mojego synka, czy rzeczywiscie jest az tak zle.Jest bardzo pogodnym , ruchliwym dzieckiem,je ladnie. prosze o interperetacje wynikow: Leukocyty 10,5 Erytrocyty 4,28 Hemoglobina 9,6 Hemtokryt 31,3 MCV 73,1 MCH 22,4 MCHC 30,7 Płyti krwi 392 Anizocytoza erytrocytów 14,0 LYM% 61,9 MXD% 11,6 NEU% 26,5 LYMPH# 6,5 MXD# 1,2 NEUT# 2,8 RDW-SD 30,2 PDW 10,0 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,88085124,88085124,interpretacja_morfologi_Pilne.html


Temat: zapalenie układu moczowego
Oto pełne wyniki: Morf.krwi leukocyty LYMPH% 69.1% MXD% - NEUT% - LYMPH 5.5 x10^3/ul MXD - Neut - Hematokryt 34% Erytrocyty 3.83 x10^6/ul Hemoglobina 11.6 g/dl MCV 89.0 fl MCH 30.3 ... bilirubina nie wykryto ketony nie wykryto erytrocyty nie wykryto Osad metodą mikroskopową nabłonki płaskie pojedyncze leukocyty 3-5 w p.w bakterie dość liczne pasma śluzu pojedyncze Byliśmy wczoraj u lekarza(innego oczywiście)jedynego neonatologa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,100865587,100865587,zapalenie_ukladu_moczowego.html


Temat: krew z rozmazem - czy wszystko dobrze?
LYMPH% 49,1 40,0-60,0 MXD% 19,9 0,0-12,0 NEUT% 31,0 35,0-55,0 LYMPH 2,6 x10^3/ul 2,8-4,2 MXD 1,0 x10^3/ul 0,1-1,2 NEUT 1,6 X10^3/ul 2,4-3,7 Hematokryt 37% 34-41 Erytrocyty 4,49 x10^6/ul 4,3-5,5 Hemoglobina 12,5 g/dl...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,95747411,95747411,krew_z_rozmazem_czy_wszystko_dobrze_.html


Temat: MXD
MXD MXD to jet w rozmazie krwi bezwzgledna liczba leukocytow, czyli bialych krwinek. Z tego co wiem to u niemowlat jest wyzsze niz u doroslych, ale sie jeszcze upewnie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,36042600,36042600,MXD.html


Temat: Badanie krwi i moczu - ktos mi to rozwiąże ?
... do 1.0 jest niepodwyzszony czyli prawidlowo NIT: NEGATIVE nitranty - bakterie nitryfikujace BLO: NEGATIVE krew LEU: 3+ leukocyty badanie to powinno byc jeszcze uzupelnione badaniem osadu moczu tym bardziej ze leukocyty...
Źródło: topranking.pl/1850/badanie,krwi,i,moczu,ktos,mi,to,rozwiaze.php


Temat: zelazo
NEUT%    56,8%    N:[50-70] LYMPH wart.b.    3,5tys.uL    N:[1,7-5,5] MXD wart.b.    0,3tys/uL    N:[0,1-1] Neut wart.b. 4,9tys/uL    N:[1,8-7,7] Badanie kału (robione po raz drugi z tym samym wynikiem) pasozyty     nie wykryto lamblie/EIA/ ujemny Mocz Badanie ogolne kolor     zołty ciezar wlasciwy     1020 pH    5 Leukocyty     nb Azotyny    nb Bialko...
Źródło: topranking.pl/1850/zelazo.php


Temat: Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę
Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę witam, Bardzo prosze o poradę odnośnie wyników badań synka. Ma ukończone 10 mcy. Leukocyty 6,5 x10^3/ norma 4,0-20,0 -LYMPH% 72,5 % 45,0-65,0!!! -MXD% 6,3% 0,0-12,0 -NEUT% 21,2% 30,0-50,0!!! -LYMPH 4,7 x10^3/ 3,1-4,5!!! -MXD 0,4 x10^3/ 0,1-1,2 -NEUT 1,4 x10^3/ 2,0-3,4!!! Hematokryt 35% 34-39 Erytrocyty 4,29 x10^6/ 4,0-5,3 hemoglobina 11,5 g/dl 10,5-13,0 MCV 82,1 fl ... 45-65!!?? Limfocyty atypowe 1% !!! W moczu tylko pH7,0 czyli podwyższone, leukocyty, bakterie nieliczne, białka nie ma. Wyniki po 7 dniach: Leukocyty 7,4, płytki 272 i ok. reszta podobnie, a to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98275044,98275044,Niskie_neutrolife_chlopiec_10mcy_prosba_o_porade.html


Temat: Kaszel tylko na lezaco,dziwne, dlaczego?
Hematokryt 37,1% MCV 78,6 fl MCH 25,6 pg MCHC 32,6 g/dl Płytki krwi 240 LYM% 41,5 MXD% 10,3 NEUT% 48,2 RDW-SD 43,6 fl RDW-CV 15 % PDW 9,9 fl MPV 8,4...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,68048151,68048151,Kaszel_tylko_na_lezaco_dziwne_dlaczego_.html


Temat: Lista objawów
bo nie wiem jak je interpretować: pH 5, ciezar 1.030, azotyny neg NE, leukocyty z paska neg NEG, erytrocyty z paska neg NEG Pasożyty w kale - nie znaleziono Wymaz z...
Źródło: topranking.pl/1851/lista,objawow.php




 
 
Podstrony
 
 
   
Copyright 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates